we take care, obviously!

Hoe evenementen en beleving bijdragen aan zakelijke successen

 

Onze evenementen staan altijd in het teken van de beleving die wij kunnen creëren voor onze opdrachtgevers en haar gasten. Tot in alle details zorgen wij ervoor dat de relatie een uiterst bijzonder ervaring heeft, bij welk zakelijk evenement dan ook. Voor ons zitten de details in veel dingen, maar een aantal zijn er wel heel erg belangrijk voor de algehele ervaring.

Allereerst is de perfecte locatie voor het evenement van belang. Voordat de zoektocht naar de gepaste locatie begint, worden eerst de doelstellingen van het evenement vastgesteld. Wat wilt u als bedrijf bereiken, waar draait het evenement nu echt om, en welke aspecten zijn cruciaal om te implanteren binnen het evenement? Zodra dit duidelijk is, is het tijd om de perfecte locatie te vinden.

Tegenwoordig draait een locatie om meer dan functionaliteit en bereikbaarheid. Ook de uitstraling en sfeer van de locatie telt mee in de keuze voor de opdrachtgever. Tijdens het zoeken naar een locatie is het dan ook belangrijk om alle drie de factoren te onthouden; uitstraling, functionaliteit en bereikbaarheid. De positieve sfeer die komt kijken bij een locatie met een sterke uitstraling spreekt duizend woorden als uw relaties later terugkijken op uw evenement. De gehele beleving van een evenement, denk dan ook aan de bereikbaarheid van een locatie, die doormiddel van de juiste locatie kan worden meegegeven is belangrijk. Tijdens een zakelijk evenement bijvoorbeeld, waarin een plenaire sessie de kern van het evenement is, kunt u aansluitend uw relaties verrassen met een rondleiding door de locatie of wellicht is er een interactief element die de bijzonderheden van de locatie en uw evenement benadrukken.

Auto op start finish bij cm.com Circuit Zandvoort

Neem als voorbeeld het Circuit in Zandvoort, een uiterst unieke locatie waar u uw relaties overdondert als zij na een plenaire sessie een rondje over het circuit racen, in de sim racen tegen alle collega’s, of zelfs hun reflectievermogen testen. Of staat uw evenement volop in het thema van innovatie en vernieuwing, dan is een locatie waar dit volop wordt besproken, het perfecte podium om een uitgebreide discussie te voeren tijdens een interessante rondleiding die dieper ingaat op het thema zelf. Hierbij spelen de doelstellingen die u vooraf heeft vastgesteld een essentiële rol, niet alleen bij de locatie-selectie zelf, maar ook in de styling van het evenement.

Styling ondersteunt de locatie op verschillende manieren om de sfeer en de beleving over te brengen naar uw relaties. Het kan net dat extraatje brengen dat het evenement nodig heeft, of de styling kan ook juist het hoogtepunt zijn van de locatie en maakt de locatie juist zo bijzonder. De geschikte styling helpt met de uitstraling van het totale evenementenconcept, hierbij komen de doelstellingen weer terug. Styling draagt enorm bij om de juiste sfeer over te kunnen brengen naar de doelgroep, en sfeer zit overigens niet alleen in de styling van een locatie.

360 videobooth op een evenement in House of Watt

Zo is ook de perfecte mix van entertainment belangrijk voor de sfeer en de beleving van een evenement. Een sterk entertainment programma kent activiteiten die niet alleen zorgen voor vermaak maar ook ondersteunend zijn in de doelen van het evenement. Vooral tijdens evenementen met een zakelijke insteek is het doorslaggevend om het stukje vermaak sterk neer te zetten. Het vergt veel concentratie en energie van uw relaties om veel te netwerken, intensief te luisteren, en te focussen op collega’s. Het juiste entertainment dat zorgt voor een stukje ontspanning tijdens een zakelijk evenement, zorgt er dan ook voor dat jouw evenement bij blijft. Het perfect passende entertainmentpakket is ook persoonlijk, ga daarbij altijd na wat belangrijk is voor de doelgroep van het evenement. Is het een bedrijfsfeestje, denk dan bijvoorbeeld aan een photobooth waarin collega’s op een leuke en gezellige manier een aandenken krijgen van het evenement. Voor elk evenement is er een juiste programmering aan entertainment beschikbaar.

Binnen sterke zakelijke evenementen met het realiseren van doelstellingen draait alles om de complete beleving. De keuze van de locatie, de styling en het entertainment zijn cruciale factoren die bijdragen aan het succes van elk evenement. Door de juiste focus op beleving te leggen, kunnen organisaties hun doelstellingen overtreffen, blijvende indrukken achterlaten bij hun relaties, en dus ook bijdragen aan zakelijke successen. Bij The Event Company begrijpen we het belang van beleving en streven we ernaar om elk evenement een onvergetelijke ervaring te maken voor onze opdrachtgevers en hun relaties. Dus wanneer het draait om zakelijke evenementen, is het creëren van onvergetelijke belevingen de weg naar succes.