Een zomer vol evenementen

door | mrt 10, 2024

Als mens zitten we gemiddeld 9,5 uur per dag. Dit is heel veel en is eigenlijk ook helemaal niet goed voor je. Nu de zomer er weer aan komt genieten we als Nederlanders enorm van de zon en het lekkere weer. Iets wat we deze grijze winter zeer hebben gemist en zeker weer aan toe zijn; heerlijk in de zon, de natuur in en genieten van het lekkere weer.

Wij zeggen: Maak gebruik van het weer voor je volgende evenement! De sfeer verbetert zoveel als je locatie buiten is, of als je een buiten activiteit in je programma verwerkt.

Wat staat er deze zomer bij jouw bedrijf op de planning? Wij delen een aantal tips en ideeën voor jouw volgende zomer evenement.

Organiseer je volledige evenement buiten

Dit kan je gemakkelijk doen voor een intern evenement waarin je samen met je medewerkers de zomer in start en viert dat het weer lekker weer is. Denk bijvoorbeeld aan een sporttoernooi, een outdoor workshop, BBQ of een bedrijfsfestival. Zo heb je een leuke en interactieve teambuilding en beloon je je medewerkers voor hun harde werken met een heerlijke dag.

Maar een buiten evenement kan ook voor bijvoorbeeld een sales evenement. Plan je plenaire sessie op een buiten locatie, gebruik verschillende activiteiten om interactie in je programma op te nemen en aan het eind van de dag kan je een heerlijke BBQ geven terwijl je gasten aan het netwerken zijn in de zon.

Of ben je van plan een product te lanceren in zomerse sferen? Denk dan ook eens aan een frisse en natuurlijke locatie waarin je je product perfect kunt combineren met buiten. De natuur heeft invloed op de (geestelijke) gezondheid van mensen en stimuleert ook productiviteit. Dus de zomer is de perfecte kans om buiten je product te lanceren.

Maak gebruik van het festival en zomerseizoen

 Veel grote sportwedstijden, concerten of theaterstukken hebben ook zakelijke arrangementen. Denk bijvoorbeeld is aan de Formule 1, een van de grootste publieksevenementen in de zomer in Nederland. Veel mensen vinden dit een bijzonder evenement om bij te wonen, en je hebt de kans om dit nog unieker te maken. Het is de perfecte plek om je relaties uit te nodigen voor een exclusieve ervaring terwijl je je doelen van je evenement nog steeds kan halen. Overigens hoef je niet alleen aan Nederland te denken maar kan je ook over de grens kijken naar andere grote evenementen.

Tips

Vaak zit de zomer vol mooie dagen, maar het weer blijft het weer. Mocht het weer dus op de dag van je evenement ineens omslaan, zorg er dan voor dat je een waterdicht plan B hebt. Houd hier rekening mee tijdens je preproductie en zorg dat je een plan B hebt.

Houd rekening met toilet gelegenheden. Als je binnen bij een locatie een evenement organiseert is er altijd wel een toilet in de buurt. Zorg dat je hier dus even over nadenkt terwijl je je buiten evenement plant.

Huur een tent! Perfect voor als het weer toch omslaat of als de zon iets te veel wordt. Hou je plenaire sessie onder de tent, of zorg voor zit gelegenheid om even bij te komen in de schaduw.

Zie je door de bomen het bos niet meer? We komen graag bij je langs om je te helpen bij het organiseren van je volgende zomer evenement.